Film

Skribent

Thomas Linnaeus

16 april 2023 | 15:01

“Project Wolf Hunting” - årets blodigaste film snart på bio

Brutala och blodiga “Project Wolf Hunting” har premiär på svenska biografer i maj.
Sydkoreanska “Project Wolf Hunting”, thrillern om en fångtransport ombord ett lastfartyg kommer till svenska biografer den 12 maj. I den brutala filmen, som sägs ha använt sig av 2,5 ton fejkblod, får vi möta ett par fångar som ska transporteras från Filippinerna till Sydkorea.
 
 
Precis som trailern avslöjar, går inte allt enligt planen när fångarna lyckas fly. Fångarna vill ta över skeppet och polisstyrkan ombord måste skydda sig själva och besättningen till vilket pris som helst.
 
“Project Wolf Hunting” har blivit omtalad just för sin brutalitet, och kritikerna verkar vara överens om att det är den blodigaste filmen på hela året.
 
RottenTomateos har filmen 88%, och Phil Hoad på Guardin skriver: "om du fick en krona för varje avskuren hals och inslaget kranium i denna koreanska skräckthriller, skulle du förmodligen ha mer än hela filmens budget".
 
Alistair Harkness på Scotsman skriver: "även om den knappast är sammanhängande, levererar filmen åtminstone en del spänning vid sidan av dess många, många, många dödsfall".
 
Premiär för “Project Wolf Hunting” blir alltså den 12 maj. Kommer du att se den?
| 16 april 2023 15:01 |