Film

Skribent

Alexander Dunerfors

13 december 2012 | 14:01

Biopubliken hyllar HFR

HFR, High Frame Rate, 48fps... Kärt barn har många namn. Och "Hobbit"-besökarna är bara lyriska.

På förhand har åsikterna gått isär om att visa "Hobbit" i 48 bildrutor per sekund, en del har varit både kritiska och svimfärdiga medan såna som James Cameron lovordat den nya tekniken. Men vad tycker de svenska biobesökarna nu när filmen haft sin premiär?

MovieZine ställde frågan till "Hobbit"-fansen. Och medan det råder delade meningar om Peter Jacksons matinéäventyr i övrigt, är alla nästan helt lyriska inför High Frame Rate:

"HFR är framtiden!!", skriver Jimi V.

"3D och HFR var det bästa jag någonsin sett. Kan faktiskt inte förstå hur någon skulle kunna ogilla det. Djupet, klarheten, verklighetskänslan, allt sådant var näst intill perfekt. Skulle vilja se alla filmer så. Ingen huvudverk, ingenting. Bara ren och skär njutning!", tycker Mattias H.

"High Frame Rate är framtiden för film!!! Närmare Midgård kommer man inte!!Gollum har aldrig sett verkligare ut än i denna film!", enligt signaturen 4Z0R3@$.

"Jag har huvudvärk, men det var helt klart värt det. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om HFR. Imponerande var det allt men det kändes konstigt att se på. Jag antar att jag bara måste vänja mig vid det för att kunna uppskatta det ordentligt. Jag tyckte att det såg lite roligt ut i vissa scener då det såg ut som att vissa rörelser spolades i dubbla hastigheten", tycker Anna B.

"HFR var riktigt bra. Hoppas Cameron använder denna teknik i sina filmer", skriver Johan W.

"Så jäkla häftigt, ska se den igen på fredag. Tar nån minut innan ögonen hänger med bildkvaliten men sen vilket äventyr man åker med under filmen", berättar signaturen Gatches.

"Den nya tekniken med High Frame Rate gjorde att filmen var kristallklar!", tycker Sky Keith.

Vad tycker du om "Hobbit" i HFR? Kommentera nedan.

| 13 december 2012 14:01 |