Film

Skribent

Hannes Kinnunen

25 augusti 2012 | 20:01

Biopriset blir oförändrat för att se "Hobbit" i 48 fps

"Hobbit" kommer att kosta lika mycket att se på bio med 48 fps som med 24 fps.

Det har snackats om att "Hobbit" kommer att kosta mer än normalt när filmen går upp på biograferna världen över i december. Anledningen skulle vara att biograferna behövde tjäna in de pengar de spenderat på nya projektorer så att "Hobbit" ska kunna visas i 48 fps (bildrutor per sekund). Nu är det alltså bekräftat att "Hobbit" kommer att kosta lika mycket att se i 48 fps som i 24 fps. Det är dock fortfarande inte bekräftat hur många biografer som kommer att visa "Hobbit" i 48 fps.

Benedict Cumberbatch pratar Smaug

Följande kan vara en spoiler för hur första "Hobbit" filmen slutar, så fortsätt inte läs om du inte vill bli spoilad.

Det har länge ryktats och pratats om hur första "Hobbit" filmen ska sluta. Nu har Benedict Cumberbatch gått ut och pratat lite och hintat på hur den första filmen kommer att sluta.

- Jag tror att mitt öga (Smaug) kommer att öppnas i slutet av första filmen och att ni får se resten av mig i den andra, säger Cumberbatch.

Så nu kanske vi får oss en första titt på Smaug i den första filmen, vilket kan betyda att den andra filmen får titeln "The Desolation of Smaug". Om det här kommer vara det slutgiltiga slutet i första filmen återstår att se.

Hur mycket av "Hobbit" är Del Toros?

När "Hobbit" först var planerad för att gå upp på vita duken så anställde Peter Jackson Guillermo Del Toro ("Hellboy", "Pans Labyrinth") som regissör medans Peter Jackson själv skulle producera. De skrev båda manuset tillsammans och Del Toro började med pre-production och designa monster, men hur mycket av Del Toros stil är kvar till Peter Jacksons "Hobbit"?

- Jag tittade på hans design och sa: Den enda personen som kan göra en Del Toro film är han själv. Det skulle inte vara jag, jag kan inte sätta mig in i någon annans idé. Jag var tvungen att börja från början, så jag designade om det mesta. En liten del av Del Toros DNA är fortfarande kvar i projektet, säger Peter Jackson till io9.

"Hobbit" delas upp i tre filmer som regisseras av Peter Jackson, de två första får biopremiär december 2012 samt 2013. Läs mycket mer om Hobbit-filmerna på vår specialsajt.

| 25 augusti 2012 20:01 |