BIOTOPPEN

Skribent

Alexander Kardelo

26 juni 2023 | 17:00

Biotoppen: Helgens mest inkomstbringande film är kinesisk

Amerikanska storfilmer som "Den lilla sjöjungfrun" och "The Flash" kan inte mäta sig med Kinas succédrama "Lost in the Stars".
Den gångna helgens biosiffror visar på en tydlig vinnare - och det är, lite otippat, ett kinesiskt drama som går starkast i världen just nu.
 
"Lost in the Stars" är titeln på filmen som spelade in 98 miljoner dollar under sin premiärhelg, skriver Variety. Och då har den "bara" gått upp i Kina än så länge. Den vinner ändå lätt över tvåan, Pixars "Elementärt", som skramlade ihop globala intäkter på närmare 50 miljoner under helgen.
 
Den senaste kinesiska filmsuccén handlar om en försvunnen kvinna som plötsligt kommer tillbaka... och hennes make som börjar misstänka att det är en bedragare som har återvänt.
 
 
Här hemma i Sverige håller "Spider-Man: Across the Spider-verse" ledningen även över midsommarhelgen.
 
Inga större ändringar i övrigt mot förra veckan - vi hittar Disneys "Den lilla sjöjungfrun" på andraplatsen, DC:s superhjältefilm "The Flash" kämpar vidare på tredjeplatsen och "Transformers: Rise of the Beasts" har klamrat sig fast vid fjärdeplatsen, följd av animerade superhiten "Super Mario Bros".
 
Men, det här var lite kul: Nordisk Film-biografernas maratonvisning av "Sagan om ringen"-trilogin lyckades få de tre episka filmerna att klättra in på plats 13, 14 och 15 på den svenska biotoppen.
| 26 juni 2023 17:00 |