Film

Skribent

MovieZine

24 maj 2023 | 13:30

Fira midsommar med Sagan om Ringen-maraton på bio

"Don't tempt me, Frodo!" Biografkedjan Nordisk Film bjuder in till midsommardagens häftigaste bioupplevelse med ett episkt filmmaraton.
Efter ett härligt firande på midsommarafton är det nog många som vill ta det lugnt dagen efter, och luta sig tillbaka i en bekväm biofåtölj. I år ser Nordisk Film Bio till att den upplevelsen blir ännu bättre när en av filmhistoriens mest populära trilogier visas från start till mål under en och samma dag.
 
Maratonvisningen sker på Nordisk Films biografer i Hobsala och Mordor... förlåt, Uppsala och Malmö, såklart.
 
Under en oförglömlig dag kommer biobesökarna att få uppleva J.R.R. Tolkiens fantastiska värld, fångad på film av Peter Jackson i början på 2000-talet. Trilogin består av "Sagan om Ringen: Härskarringen", "Sagan om de två tornen" och avslutande "Sagan om Konungens återkomst".
 
- Sagan om Ringen-filmerna är en av våra mest efterfrågade klassikerfilmer på bio och alltid välbesökta, därför känns det extra kul att i år erbjuda maraton på en riktigt härlig biodag som midsommardagen är, säger Fredrik Andersson, marknads- och försäljningsansvarig på Nordisk Film Bio.
 
Den 24 juni blir en lång biodag med nästan 12 timmar speltid - filmerna visas såklart i förlängda versioner. Det episka äventyret startar redan klockan 11.00 och går i mål efter midnatt. Mellan filmerna blir det paus för en bensträckare där Nordisk Film även bjuder på lättare förtäring.
 
Biljetter har nu släppts på www.nfbio.se och kostar 109 kronor per film.
| 24 maj 2023 13:30 |