Film

Skribent

Hannes Kinnunen

21 april 2012 | 23:30

Biograferna vill visa "The Hobbit" i 48 fps

I veckans rapporter berättar vi att biograferna vill göra vad de kan för att kunna visa "The Hobbit" i 48 fps och så pratar Luke Evans om sin medverkan.

Biograferna vill anpassa sig för att visa "The Hobbit" i 48 fps

Peter Jackson har valt att spela in "The Hobbit" i 48 fps (frames per second) som innebär att filmerna blir mycket mer som den riktiga rörelsen och inte den klassiska hastigheten som ligger i 24 fps. Detta kommer att göra att "The Hobbit" känns som att titta igenom ett fönster in till midgård och inte få det serverat på en duk.

Den stora frågan har dock varit om biograferna kommer att anpassa sig om köpa in nya projektorer till biograferna för att kunna spela upp "The Hobbit" som det egentligen är tänkt och nu visar det sig att så är fallet. En hel del stora biografkedjor jobbar för fullt på att få in nya projektorer till filmens premiär i december, skriver The Hollywood Reporter.

För att på bästa sätt förstå hur 48 fps ser ut, så är denna trailer på YouTube det närmsta man kan komma via en dator. Välj att se trailern med kvalitén inställd på original.

Luke Evans pratar "The Hobbit"

Collider.com har fått en smaskig intervju med Luke Evans som just nu befinner sig upptagen med att spela in "The Hobbit" nere på Nya Zeeland. Collider frågade hur det går med inspelningen och hur det är att vara med om hela filmatiseringen av "The Hobbit":

- Det har varit oerhört spännande. Det känns som att alla filmer jag gjort har byggt upp till detta och att få jobba med mästaren själv på ett projekt som även är hans barn sedan väldigt länge tillbaka. Jag känner mig väldigt lyckligt lottad över att få vara med om det här. Man behöver bara läsa från inspelningen av "Sagan om Ringen" om hur skådespelarna hade det och talade om sin upplevelse att vara på Nya Zeeland och arbeta med Peter Jackson och självklart vart man avundsjuk på dem. Och nu är jag själv här nere och är faktiskt en av dem. Jag kommer att minnas det här för alltid. Det har varit helt fantastiskt. Vi är här tills i juli så jag har fortfarande flera månader kvar av inspelningen men det hela har varit stort, jävligt stort.

Vill du läsa mer om Evans och hur det har varit att se sig själv i "48 frames per second" och mer hur det varit under "The Hobbit"? Då kan du fortsätta att läsa det här hos Collider.com  

"The Hobbit" delas upp i två filmer och regisseras av Peter Jackson och får biopremiär december 2012 samt 2013.

Kolla in vår specialsajt för the "The Hobbit" där du hittar allt om filmerna!

| 21 april 2012 23:30 |