Film

Skribent

Hannes Kinnunen

12 maj 2012 | 20:01

Biografägarna hyllar "The Hobbit" och 48 fps

I veckans rapporter berättar vi att biografägarna inte delar kritikerna åsikt om 48 fps och så kommer Nya Zeeland göra allt för att locka folk till Hobbit-landet.

"The Hobbit" visades upp för ett par veckor sedan på CinemaCon, som är en mässa för biografägare. Mängder av negativ kritik kring hela 48 fps kom ut på internet och filmkritikernas hat mot denna kommande teknik bara haglade. Men man fick aldrig riktigt höra vad biografägarna tyckte om det hela. Det är ju faktiskt de som måste gå och köpa nya projektorer nu.

- Det är vackert, som dag och natt, säger John Knepp, ordförande vid Cleveland-baserade Cooperative Theatres Inc. De driver en kedja av biografer med upp till 300 salonger.

Nu är det bara att vänta tills i december och söka sig till en biograf med en projektor som visar filmen i 48 fps där vi helt enkelt kan se för oss själva hur denna nya teknik spelar sig.

Nya Zeeland satsar på "The Hobbit"-turism

Nya Zeelands turistförvaltning kommer nu att lägga ut 60 miljoner dollar på att marknadsföra Nya Zeeland på ett sätt som ska locka fans av "Sagan om Ringen" och "The Hobbit" då filmerna är inspelade där.

Bland annat spenderar de lite av pengarna på att producera ett klipp som ska finnas med på DVD-utgåvan av "The Hobbit" som ska fungera som ett "lockbete" till de fans som köper filmen, men inte vet vart de ska åka på semester.

"The Hobbit" delas upp i två filmer och regisseras av Peter Jackson och får biopremiär december 2012 samt 2013. 

Kolla in vår specialsajt för the "The Hobbit" där du hittar allt om filmerna!

| 12 maj 2012 20:01 |