Film

Skribent

Alexander Dunerfors

31 mars 2018 | 15:00

5 biofilmer att se fram emot i april

Från ett tystlåtet skräckdrama till bombastiska actionäventyr. Här är vårens första höjdpunkter på bioduken.
Emily Blunt tassar på tårna i en värld av ljudkänsliga monster. Jesper Ganslandt och hans son flyr landet. Dwayne Johnson försöker stoppa muterade varelser, och Joaquin Phoenix utkämpar blodig rättvisa. MovieZine har plockat fram april månads hetaste biopremiärer.
 
 

A Quiet Place - 6 april

 
I den här skräckfilmen hittar du inga "scream queens". Det gäller nämligen att vara så tyst som möjligt. En familj har överlevt en mystisk attack, som lämnar dem ensamma i sin stuga på landet. I skogarna utanför döljer sig fasansfulla monster som angriper vid varje minsta ljud... Som en blandning av "It Comes at Night" och "Don't Breathe" kommer rysaren som lär toppa många skräcklistor i slutet av året. Den här vill ni inte missa!
 
 

Jimmie - 13 april

 
Flyktingkrisen är något som har berört oss alla. I filmskaparen Jesper Ganslandts nya drama efter "Blondie" vänder han på perspektiven och låter en blond svensk pojke (hans egna son Hunter) spela huvudrollen. Det är ett grepp som har väckt uppmärksamhet, och vår recensent Jakob Åsell skrev en kritisk recension. Jag tippar att "Jimmie" ändå blir en av vårens mest omtalade svenska filmer.
 
 

Rampage - 13 april

 
Actionfilmen har av oförklarlig anledning fått den "svenska" titeln "Rampage - Big Meets Bigger", vilket nog syftar på att muskelberget Dwayne Johnson för första gången möter en större motspelare. När det klassiska 80-talsspelet blir film är The Rock den ende som kan rädda stan när tre gigantiska, muterade djur går bärsärkagång. Malin Åkerman spelar filmens skurk.
 
 

Avengers: Infinity War - 25 april

 
Hjältar från alla hörn i Marvels universum slår sig samman för att bekämpa ett gemensamt hot: maktgalne Thanos. Regissörerna Joe och Anthony Russo ("Captain America: Civil War") bjuder på en superhjältekavalkad som lär vara det största vi någonsin sett på vita duken. Återstår att se om det blir för mycket av det goda. En fjärde "Avengers"-film släpps våren 2019.
 
 

You Were Never Really Here - 27 april

 
Den kallas för "2000-talets Taxi Driver", och visst finns det likheter mellan Scorseses klassiker och Lynne Ramsays täta, lågmälda dramathriller. Joaquin Phoenix spelar en krigsveteran med få känslouttryck men desto mer ilska och frustration inom sig. Som extraknäck tar han på sig uppdraget att hitta en flicka som kidnappats och hålls som sexslav. Mörkt och intensivt, men inte en film för alla.
 
Vad blir ditt nästa biobesök?
| 31 mars 2018 15:00 |