Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 februari 2022 | 18:00

6 biofilmer att se fram emot i mars

"The Batman", Zlatan, Michael Bay och Jared Leto bland månadens stora publikdragare.
Serietidningsdramatik med både Robert Pattinson och Jared Leto, kärlek i köket mellan Marie Richardson och Peter Stormare, fotbollsdrömmar i Rosengård och ung vänskap i 1970-talets Los Angeles. Filmvåren börjar starkt - här är filmerna vi har att se fram emot i mars.
 
 

The Batman - 2 mars 

 
Biomånaden får en strålande inledning när vi får spendera tre timmar i Gotham City. Enligt tidiga rapporter kommer ingen bli besviken på Robert Pattinsons tolkning av Bruce Wayne och hans hemliga alter ego, som spöar skurkar om natten. Batman möter Catwoman, Riddler och Penguin i denna mörka och stämningsfulla reboot signerad Matt Reeves ("Planet of the Apes"-trilogin).
 
 

Tisdagsklubben - 4 mars

 
Tro mig när jag säger att "Tisdagsklubben" är vårens stora överraskning. Marie Richardson spelar hemmafrun som söker ny inspiration (och hittar mer än så) på en matlagningskurs ledd av en grinig Peter Stormare. Här serveras en både charmig och rolig romantisk komedi med alla de rätta ingredienserna för att bli en riktig publiksuccé.
 
 

Jag är Zlatan - 18 mars

 
Efter några datumflyttar är det äntligen dags för premiär för biografin om Zlatan Ibrahimovic. Ni kanske hört om honom? Grabben från Malmö-förorten Rosengård som tydligen var rätt skicklig på fotboll, så pass att han fick spela i någon klubb utomlands. Även för någon oinsatt i sport (som undertecknad) är detta en välgjord och inspirerande underdog-historia.
 
Large 6bbe781213d808d6cfe84d625d7533e2 licorice
 

Licorice Pizza - 18 mars

 
Cineasternas älskling Paul Thomas Anderson är tillbaka med sin första film sedan "Phantom Thread". Här bjuder han med oss på en tidsresa till 1970-talets Los Angeles där en oväntad vänskap uppstår mellan tonåringen Gary och den något äldre Alana. Sevärt inte minst för de två nykomlingarna i huvudrollerna: Cooper Hoffman (son till Philip Seymour Hoffman) och artisten Alana Haim har hyllats stort, och det med all rätt.
 
 

Ambulance - 25 mars

 
Man kan alltid räkna med att Michael Bay ska bjuda på en fartfylld och explosiv bioupplevelse. "Ambulance" låter i princip som en lång biljakt genom Los Angeles, där Jake Gyllenhaal spelar en av rånarna som snor en ambulans efter en misslyckad kupp. Kul detalj: filmen är en remake på danska actionthrillern "Ambulancen" från 2005.
 
 

Morbius - 30 mars

 
Och så kastas vi rakt tillbaka in i Marvels fantastiska värld igen. "Morbius" är (likt "Venom") en spinoff på Sonys Spider-Man-universum, men i grunden en fristående historia om en forskare som förvandlas till vampyr. Jared Leto har fått en komplex karaktär att bita i, och vi ser fram emot att se hur svenske regissören Daniel Espinosa ("Snabba Cash") tacklar sin största Hollywoodrulle hittills.
 
 

Här är fler filmer med biopremiär i mars:

 
The Lost Daughter - 4 mars
Lamm - 11 mars
Den stora friheten - 11 mars
Calendar Girls - 18 mars
A Hero - 25 mars
Ruva - 25 mars
Lill-Zlatan och Morbror Raring - 25 mars
 
 
Vad blir ditt nästa biobesök? Kommentera nedan.
| 27 februari 2022 18:00 |