Film

Skribent

MovieZine

5 september 2018 | 16:50

Bioaktuella "Gudrun - konsten att vara människa" finns redan att streama

Knappt fyra veckor efter biopremiären går dokumentären att se online.
Hampus Linders dokumentär om Gudrun Schyman, "Gudrun - konsten att vara människa" gick upp på biograferna den 10 augusti och fick ett varmt mottagande av publiken.

Nordic Factory Film, som både producerar och distribuerar, har nu bestämt sig för att släppa filmen via streamingtjänster, trots att den fortfarande finns på biorepertoaren.

- Vi gör film för publiken och det viktigaste är att de ska kunna se de filmer vi gör. Tillgängligheten till nya filmer är ett stort problem och få filmer går dessutom upp i alla svenska städer. Vi tror att det fortfarande finns en biopublik för vår film men också många som hittar och vill se filmen via streamingtjänster. Därför väljer vi att släppa "Gudrun - konsten att vara människa" på så många plattformar som möjligt, så fort som möjligt, säger producent Helene Granqvist producent i ett pressmeddelande.

Om det är en slump eller strategi, som gör att filmen om Fi-grundaren görs tillgänglig brett över hela landet bara dagar innan valet, låter vi vara osagt.
 
MovieZines recensent Jonna Vanhatalo hyllade filmen som "en engagerande dokumentärfilm om en av Sveriges mest framgångsrika och omtalade kvinnliga politiker genom tiderna" - läs recensionen här.
 
 
"Gudrun - konsten att vara människa" går att hyra på iTunes och SF Anytime. Inom kort även på Google och Viaplay.
| 5 september 2018 16:50 |