Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

16 maj 2022 | 15:00

Trailerpremiär för "Vikings"-skaparens nya tv-serie hos Viaplay

Michael Hirsts nya tv-serie berättar en nyanserad berättelse om en av vilda västerns mest kända revolvermän i "Billy the Kid".
Viaplay har samproducerat "Viking"-skaparen Michael Hirsts nya tv-serie "Billy the Kid" tillsammans med den amerikanska tv-kanalen Epix - och under sommaren vankas det premiär hos den svenska streamingtjänsten.
 
Handlingen kretsar kring en av vilda västerns mest kända och omtalade ikoner, som dykt upp mängder av gånger i olika filmer och tv-serier genom åren. "Billy the Kid", eller William H. Bonney som han även var känd som, sägs däremot ha varit en av den gamla västerns mest missuppfattade personer. I den nya serien kommer vi att få följa den karismatiske revolvermannen när han råkar hamna mitt i en fejd mellan två olika gäng. 
 
- Det här är Billy the Kid som du aldrig har sett honom förut – ett autentiskt porträtt av en ung fredlös som är mer syndad mot än vad han syndar: Karismatisk, komplex, djupt moralisk och oändligt fascinerande. Men det är också i grunden en berättelse om invandring, vilket betyder att den är högst aktuell idag, säger Michael Hirst.
 
 
Huvudrollen som Billy the Kid axlas av skådespelaren Tom Blyth ("The Gilded Age") som får sällskap av bland andra Alex Roe ("The 5th Wave"), Eileen O’Higgins ("Brooklyn") och Daniel Webber ("The Punisher"). Michael Hirst har skrivit seriens samtliga avsnitt.
 
Den första säsongen kommer att bestå av totalt åtta avsnitt och får premiär 12 juni hos Viaplay.
 
 
Kommer du att ge "Billy the Kid" en chans under sommaren? Kommentera gärna nedan!
| 16 maj 2022 15:00 |