exklusivt

Skribent

Alexander Kardelo

21 september 2022 | 18:00

Bill Skarsgård om ”John Wick”-rollen: ”Kul att spela klichéskurk”

”Det är en förhöjd, nästan kitschig ton på de där filmerna. Lite som modern 80-talsaction” säger svensken om sin nästa stora Hollywoodroll.
Det har varit relativt tyst om Bill Skarsgårds inblandning i den fjärde ”John Wick”-filmen. Sommaren 2021 fick vi höra att den svenske skådespelaren har fått en hemlig roll i actionuppföljaren med Keanu Reeves, och när den första trailern släpptes kunde vi se en första skymt av en brutal karaktär - skurken Marquis - i några korta scener.
 
Nu berättar Hollywoodsvensken för MovieZine lite mer om vad vi kan vänta oss, även om mycket fortfarande är hemligt kring rollen:
 
- Jag vet inte vad jag får säga. Men ja, det är en skurkroll. Jag jobbar inte med John Wick, bekräftar Bill.
 
Men det var ”superkul”, tillägger han:
 
- Det är en förhöjd, nästan kitschig ton på de där filmerna. Lite grann som modern 80-talsaction. Det var rätt kul att vara med i ett sånt sammanhang. När man kan luta sig in i gamla klichéer från actionrullarna man växte upp med. Det var kul att spela klichéskurk på något sätt. Snurra på mustaschen utan att man har en.
 
 
I ”John Wick: Chapter 4” återvänder Reeves som den hämndlystne lönnmördaren John Wick, med ett allt högre pris på sitt huvud. Filmen dyker upp på svenska biodukar 22 mars 2023.
 
Bill Skarsgård är närmast aktuell i svenska dramat "Bränn alla mina brev" med premiär nu på fredag. En längre intervju publiceras inom kort.
| 21 september 2022 18:00 |