Film

Skribent

MovieZine

10 oktober 2022 | 22:30

Bill Skarsgård hyllas för sin roll i skräckfilmen "Barbarian"

Skulle du våga spendera en natt i samma hus som den här snubben?
Hittills har 2022 varit ett bra år för skräckfilm, med omtalade titlar som "The Black Phone" och "Nope" bland de mest populära på bio.
 
Under hösten har amerikanska skräckfantaster hajpat "Barbarian", en thriller som överraskar med en rad oväntade och makabra twistar. Filmen har blivit en riktig snackis och en hyfsad biosuccé - den kostade 4 miljoner dollar att spela in och har redan tjänat tio gånger så mycket. En extra anledning att se fram emot den är förstås att Bill Skarsgård spelar en av filmens få huvudroller.
 
Han har redan imponerat som Pennywise i "Det"-filmerna och det verkar minst sagt som att Bill Skarsgård kan komma att typecastas som "monster" både en och två gånger till framöver. I alla fall om man ska tro på regissören Zach Cregger som ligger bakom den lilla indie-skräckfilmen "Barbarian".
 
- Han är både attraktiv men samtidigt så är det något med honom som inte verkar stå helt rätt till. Direkt när han öppnar dörren så tänker folk "oh nej", förklarar regissören Cregger i en nysläppt featurette.
 
 
"Barbarian" handlar om en ung kvinna (spelad av Georgina Campbell) som bokar ett hus i Detroit via Airbnb. Men när hon ska öppna dörren till huset så visar det sig att Keith (Skarsgård) redan bor där och har hyrt stället via en annan app. Attans, en dubbelbokningn... men stackars Tess har ingen annan lösning så hon bestämmer sig för att spendera en natt i huset ändå. Och med tanke på att det här är en skräckfilm, så vågar vi lova att allt inte går exakt som planerat därefter!
 
Bill Skarsgård berättar:
 
- Jag gillar mörka historier om de berättas på rätt sätt. Jag drogs till Zach och hans vision, och ville utforska karaktärernas oförutsägbara sidor.
 
Large beb4ac92d2063efff908b159ef982e05 bills
 
- Det fina med Bill är att han kan vara en charmig kille, men han kan också vara skurken. Publiken vet inte vad för slags person han spelar, berättar producenten Roy Lee som stått bakom "The Ring" och "Det".
 
Skräckfilmer som skrämmer, överraskar och underhåller som denna är sällsynta. "Barbarian" har bland annat liknats vid förra årets "Malignant", en annan rysare som spårar ut på de mest oväntade vis. Och lyckligtvis har knappt några spoilers läckt ut på nätet ännu. Men det var långt ifrån alla som trodde på en succé, och i en läsvärd artikel från Vulture nyligen fick vi veta hur Cregger fick nobben från många av Hollywoods produktionsbolag.
 
"Barbarian" släpps på digitala tjänster i USA den 25 oktober. Här i Sverige väntar vi fortfarande på ett premiärdatum för filmen, som med stor sannolikhet kommer gå direkt till video-on-demand någon gång i vinter.
| 10 oktober 2022 22:30 |