Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

21 maj 2020 | 23:10

"Big Little Lies"-skaparen gör ny miniserie för Netflix

De sex avsnitten av miniserien "Anatomy of a Scandal" kommer att låta oss följa händelserna kring en brittisk sexskandal.
Variety rapporterar att David E. Kelly ("Big Little Lies") och "House of Cards"-showrunnern Melissa James Gibson kommer att adaptera den nya Netflix-miniserien "Anatomy of a Scandal" tillsammans. S. J. Clarkson ("Jessica Jones") kommer att regissera samtliga avsnitt.
 
Serien är baserad på den bästsäljande boken med samma namn, skriven av Sarah Vaughan, som handlar om hur en skandal kring sexuellt samtycke plötsligt skiner ett oönskat ljus på en grupp priviligerade elit-människor i Storbritannien. I handlingens centrum finner vi Sophie och hennes make James, en politiker som anklagas för ett hemskt brott, samt åklagaren Kate. 
 
Med tanke på att delar av säsongen kommer att utspela sig under en rättegång, så är det inte helt förvånande att just Kelley har plockats in som showrunner. Med serier som "Goliath", "Boston Legal" och "Ally McBeal" i bagaget så finns det få manusförfattare som har lika bra koll på den branschen. Det är i nuläget fortfarande oklart exakt när vi kan förvänta oss en premiär av "Anatomy of a Scandal". 
 

Läs också: Topp 5: David E. Kelleys bästa serier

 
Kommer du att ge "Anatomy of a Scandal" en chans när den första säsongen dimper ned på Netflix? Kommentera gärn nedan!
| 21 maj 2020 23:10 |