Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

3 mars 2016 | 12:00

"Big Hero 6" får egen tv-serie

Det är inte nödvändigtvis bara för barn när Disneys "Big Hero 6" ska bli tv-serie.
Var du en av alla de som gick och såg "Big Hero 6" på bio 2014 och på så vis gjorde den till Disneys tredje mest biobesökta film någonsin, efter "Frost" och "Lejonkungen"? Kanske är du en förälder som hoppas att barnen väljer att se på något som du också kan roas av. Då är det dags att bli exalterad och skaffa Disney XD, för nästa år kommer den populära filmen att adapteras till TV-skärmen när Disney skapar en animerad TV-serie baserad på Hiro och Baymax äventyr.

Att serien blir av betyder inte att det inte finns planer på en till film. Serien kommer att ta vid där filmen slutade - med Hiro och Baymax som nyfunna vänner - och avsnitten ska ta dem på diverse olika äventyr. Filmens röstskådespelare Ryan Potter och Scott Adsit återvänder för att göra rösterna igen. Om de svenska rösterna blir desamma som i filmen är oklart ännu.

Det är inte den första Disney-film att bli anpassad till den lilla skärmen. Tidigare har även favoriten "Lejonkungen" fått sin egen serie "The Lion Guard" som handlar om Simbas och Nalas unge Kion och Rapunzel-filmen "Trassel" ska också få sin egen serie nästa år på Disney XD.


Själv tyckte jag mycket om filmen som fick mig att både gråta och skratta. Hur känner ni: ett quilty pleasure att glo på för avkoppling, se på ihop med barnen eller ärligt exalterad med fingret redo på Disney-XD-prenumerationsknappen? Nu måste du säga "jag är nöjd med min vård" för att avsluta den här artikeln.
| 3 mars 2016 12:00 |