Spel

Skribent

Viktor Eriksson

16 april 2024 | 21:05

Betala extra för att träffa Jabba i “Star Wars Outlaws – nu svarar Ubisoft på kritiken

Spelutgivaren säger att den kända hutten kommer att vara en del av alla spelares upplevelse.
Igår kunde vi rapportera att spelutgivaren Ubisoft har fått en hel del kritik för att kommande “Star Wars Outlaws” låser en del spelinnehåll i ett så kallat säsongspass som du måste betala extra för. Något som gör att priset för spelet kan nå nästan 1500 kronor för den som köper dess Ultimate Edition.
 
Säsongspasset innehåller bland annat uppdraget “Jabbas Gambit” som är knutet till den välkända “Star Wars”-karaktären Jabba the Hutt, som också förekommer tydligt i marknadsföringsmaterialet för grundspelet.
 
Nu rapporterar IGN att Ubisoft svarat på kritiken och säger att Jabba the Hutt kommer att ingå i allas spelupplevelse även om de inte betalar för säsongspasset.
 
"För att förtydliga, Jabba the Hutt och Hutt-kartellen är ett av de främsta syndikaten i “Star Wars Outlaws” och kommer att vara en del av upplevelsen för alla som köper spelet, oavsett utgåva", säger en talesperson från Ubisoft till IGN.
 
Märk väl att detta alltså inte betyder att samtliga spelare kommer att få tillgång till uppdraget "Jabbas Gambit". Då gäller det fortfarande att betala. 
 
“Star Wars Outlaws” är planerat att släppas den 30 augusti.
 
| 16 april 2024 21:05 |