Spel

Skribent

Anders Eklöf

15 april 2024 | 21:58

Du måste betala extra för att träffa Jabba i "Star Wars Outlaws"

Det kommande Star Wars-spelet har fått kritik för dyrt Season Pass i ett spel för en spelare.
Den 30 augusti släpps det efterlängtade spelet "Star Wars Outlaws" till Playstation 5, Xbox Series X/S och PC, där vi får utforska galaxen som den laglösa Kay Vess, som ger sig ut på ett farligt uppdrag tillsammans med sin vän Nix och droiden ND-5.
 
Ubisoft och svenska Massive Entertainment har dock fått ta emot en hel del kritik, då det finns en Ultimate Edition för nästan 1500 kronor, där ett Season Pass med kommande innehåll och annat ingår. Problemet ligger i att "Star Wars Outlaws" är ett spel för en spelare.
 
 
Nu rapporterar dessutom den spanska sajten Area Jugones att ett uppdrag där vi får arbeta för den välkända skurken Jabba the Hutt kommer ligga låst bakom Gold och Ultimate Edition, som alltså kostar extra.
 
"Spela det exklusiva uppdraget Jabba's Gambit vid lanseringen. Precis när Kay sätter ihop ett team för ett rån på Canto Bight, får hon ett jobb från självaste Jabba the Hutt. Det visar sig att ND-5 är skyldig honom sedan flera år tillbaka och nu är det dags att betala", står det på Ubisofts hemsida.
 
Det är oklart om uppdraget endast går att spela med Season Pass, trots att Ubisoft har sagt att det ska gå att arbeta för Jabba och andra kända kriminella under spelets gång. Det är dock inte säkert att det här uppdraget ingår i standardutgåvan av spelet.
 
"Star Wars Outlaws" utvecklas av svenska Massive Entertainment ("The Division", "Avatar: Frontiers of Pandora") och utspelar sig mellan händelserna i "Rymdimperiet slår tillbaka" och "Jedins återkomst", där de kriminella styr galaxen bakom skuggorna.
 
Ska du köpa "Star Wars Outlaws"? Vad tycker du om att det finns Season Pass till ett singleplayer-spel?
| 15 april 2024 21:58 |