Spel

Skribent

Anders Eklöf

14 september 2022 | 14:00

Besök Hogsmeade i spelet "Hogwarts Legacy"

Playstation-versionen av det efterlängtade spelet får ett exklusivt uppdrag i den mysiga byn Hogsmeade.
Den 10 februari nästa år är det äntligen dags att få återvända till Harry Potter-världen i spelet "Hogwarts Legacy" av Avalanche Software, som kommer till Playstation, Xbox, PC och Nintendo Switch.
 
Under gårdagens direktsända State of Play avslöjades det att Playstation-versionen får ett exklusivt uppdrag kallat "Haunted Hosmeade Shop", som helt klart ser ganska ruggigt ut.
 
I uppdraget får du besöka den mysiga lilla byn Hogsmeade utanför Hogwarts, där en person försöker sälja en mystisk butik till dig. Väl där inne visar det sig att det finns en mörk anledning till varför hon vill bli av med den.
 
 
 
Spelet utspelar sig ungefär 100 år innan vi får möta Harry Potter, där vi kommer få skapa en egen karaktär som börjar på trolldomsskolan, välja ett elevhem, gå på lektioner och kämpa mot mörka trollkarlar och en grupp svartalver som slår tillbaka mot sina förtryckare.
 
Jag kan tycka att det är lite fånigt att släppa exklusivt innehåll så här, även om uppdraget ser spännande ut. Det har även nyligen avslöjats att det inte kommer gå att spela Quidditch i "Hogwarts Legacy", vilket många fans hade hoppats på. Dock går det att flyga kvast.
 
Ser du fram emot "Hogwarts Legacy"?
| 14 september 2022 14:00 |