Film

Skribent

MovieZine

15 augusti 2019 | 11:00

Bert är tillbaka! Nu börjar inspelningen av "Berts dagbok"

"Vi gör en film om hur Bert upptäcker kärleken, en renodlad romantisk komedi för unga."
Den populäre bokkaraktären kommer tillbaka på bio, 25 år efter "Bert - Den siste oskulden". Inspelningen av nya filmen "Berts dagbok" startar 21 augusti i Stockholm och i huvudrollen som den förälskade Bert ser vi Hugo Krajcik.

"Berts dagbok" är en kärlekskomedi som skildrar Berts och hans kompisar Åkes och Lill-Eriks första tid i högstadiet. När Bert får syn på skolans stora stjärna, Yoghurt-Leila, faller han pladask och börjar smida planer för hur han ska få henne att lägga märke till honom. Planerna involverar en superhjältefilm, rawfoodbollar, Leilas lillasyster Amira som går i Berts klass, en pinsam skoltemadag och två hemliga dagböcker.
 
 
För regin står Michael Lindgren (“Grotesco", "Kontoret", "Boy Machine”) som gör sin långfilmsregidebut.
 
– Vi gör en film om hur Bert upptäcker kärleken, en renodlad romantisk komedi för unga. Mitt fokus är på känslorna och barnens spel. Publiken ska skratta så att dom får ont i magen, men också åka med emotionellt, på riktigt, säger Michael Lindgren i ett pressmeddelande.

I andra roller syns Frank Dorsin, Julia Pirzadeh, Yussra El Abdouni, Arvid Bergelv, Suzanne Reuter, Filip Berg och Björn Gustafsson. Biopremiär hösten 2020.
| 15 augusti 2019 11:00 |