Skribent

Mats Karlsson

20 juli 2013 | 00:01

Ben Wheatleys "Freakshift" spelas in 2014

"Kill List"-regissörens dyrbara science fiction-äventyr startar inspelningarna nästa år.

För ett år sedan berättade Ben Wheatley om de högtflyende planerna om en monsterfilm med en riktigt hög budget, som fick det att vattnas i munnen hos många filmnördar. Planen var då att dra igång inspelningarna av "Freakshift" i början av 2013, men som vi märkte blev starten framflyttad. I en färsk intervju ger Wheatley oss en uppdatering och säger att inspelningarna sparkar igång nästa år och ha en amerikansk rollbesättning.

- Filmen kommer att ha en amerikansk rollbesättning, men med invandrarbakgrund. Så de kommer att vara koreanska, indiska, pakistanska, irländska och polska karaktärer och inte vara renodlade amerikaner. De är människor som har flyttat till USA för att bo där, berättar heatley för Digital Spy.

"Freakshift" är ett science fiction-äventyr som Wheatley beskriver så här:

- Det är ett science fiction-äventyr och liknar "Hill Street Blues". Det handlar om en besättning som har byggt ett armerat fordon och svarar på inkomna 112-alarm om monster som kommer upp från marken. De kommer upp från marken varje natt, men det är olika slags varelser. Det är de här massiva varelserna som är hälften apor och hälften mutanter och mängder av spindlar och skit.

Närmast är Ben Wheatley bioaktuell med "Sightseers" som får premiär 26 juli.

| 20 juli 2013 00:01 |