SPONSRAT

Skribent

MovieZine

9 oktober 2017 | 12:00

Ben Kingsley är på flykt i actiondramat ”An Ordinary Man” - se trailern här

Brad Silberling regisserar den verkliga berättelsen om en krigsförbrytare. Filmen "An Ordinary Man" finns nu att streama på video-on-demand.
I filmen ”An Ordinary Man” spelar Ben Kingsley en krigsförbrytare, som går under täcknamnet Generalen. Han har efterlysts hemska brott som begåtts under det brutala Balkan-kriget. Trots detta har Generalen fortfarande lojala vänner som försöker hålla honom utanför lagens långa arm genom att flytta honom från ett gömställe till ett annat. Han är tacksam för hjälpen, men börjar bli mer och mer slarvig när han försöker skapa sig ett nytt liv.

En dag flyttas han äntligen till en egen lägenhet. Plötsligt öppnar dörren och in kommer Tanja, den tidigare hyresgästens unga och mystiska hemhjälp. Det blir tydligt att Tanja måste stanna under Generalens kontroll för att hon inte ska kontakta myndigheterna. Situationen eskalerar till ett farligt spel, som drivs av generalens önskan om mänsklig kontakt.
 
 

”Jag behöver berätta historier”

 
Ben Kingsley är en av dagens mest aktiva och ikoniska skådespelare. Han har blivit utnämnd för otaliga utmärkelser, inklusive fyra Oscars, varav han vann en för sin roll i filmen ”Gandhi”. Ändå visar skådespelaren, som nu är 73 år, inga tecken på att vilja gå i pension. Tvärtom gillar han fortfarande vad han gör bäst: berättar historier.

- Jag tycker att det är en nödvändighet för mig att berätta historier. Om jag har turen att vara en del av min stam, så säger jag "Jag är den här stammens historieberättare. Det är mitt jobb. ”Och det är en stor roll att ha i en stam, men det ger också stort ansvar, berättade han för Independent i en intervju.

I samma intervju talar Ben Kingsley om sin kärlek till sitt yrke och om att ta så många olika roller:

- Du kan inte vara rädd. Det är inte en del av mitt DNA. Du måste hoppa in i det. Det är inte en rädsla-baserad övning alls.
 
 

Baserat på verkliga händelser

 
”An Ordinary Man” inspireras av en verklig historia om en serbisk krigsförbrytare som gömde sig på Belgrads gator. Brad Silberling, som har skrivit och regisserat filmen, hörde först om honom 2007 och blev omedelbart tagen av historien.

- Generalen var en stor personlighet och en social människa, som nu bodde i fallfärdiga hus, oftast ensam eller ibland med en piga… Så min hisotrieberättande hjärna gick helt amok, förklarar Silberling i en intervju med The Vineyard Gazette.

Intressant nog fokuserar Silberlings manus på nutiden. Det döljer inte Generalens kriminella förflutna men fokuserar mer på hans liv just nu. Resultatet är en historia som undersöker de olika emotionella sätt som krigsförbrytaren straffas på - att vara tvungen att leva isolerad från andra människor.

Till huvudrollen sökte Silberling efter någon som kunde spela karaktären och fortfarande ha ett öppet sinne.

- När jag träffade Kingsley frågade jag honom, ”kan du spela den här personen utan att döma honom?” förklarar Silberling.

Och eftersom du nu kan se Sir Ben Kingsley i generalens roll kan det innebära att han gillade Kingsleys svar på det.
 
 
"An Ordinary Man" finns nu att streama på video-on-demand.
| 9 oktober 2017 12:00 |