Film

Skribent

Alexander Dunerfors

3 juni 2014 | 15:01

Ben Foster avslöjar sin roll i "Warcraft"

Foster berättar om sin karaktär Medivh och hur Duncan Jones vision lockade honom till Warcrafts värld.

Det är lite jobbigt att veta massor om "Warcraft" men inte få tala om det än på något år. I april hade jag möjligheten att besöka Duncan Jones inspelning i Vancouver, alla mina intervjuer och intryck är dock belagda med embargo tills vidare.

Lyckligtvis verkar det sippra ut information om den emotsedda filmatiseringen på andra håll. Skådespelaren Ben Foster har berättat för IGN att han ska spela en karaktär som spelens fans borde känna till:

- Karaktären jag spelar heter Medivh. Han är en "mage", i princip en trollkarl. En gång i tiden skyddade han ett område med hjälp av magi. När det blev fred drog han sig tillbaka. Vi möter honom igen när hans vänner åter ber honom om hjälp inför en strid.

Vad som lockade Foster till "Warcraft" var till stor del regissörens vision, berättar han:

- Det spännande är att Duncan Jones vill visa konfliktens båda sidor. Det är inte bara ett videospel som blir film. Förhoppningsvis frågar den viktiga saker, som hur begränsas vår sympati för de vi anser vara skurkarna...

En annan aspekt är teknologin, som "Warcraft" tar ett steg längre. Som vi tidigare skrivit kommer efterproduktionen att ta över 1,5 år.

- Jag såg just lite av testfilmerna med motion-capture och... Det liknar inget jag tidigare sett. Det är performance-capture på nästa nivå. Det kommer bli ett sjuhelvetes 3D-event, säger Foster.

"Warcraft" har också Travis Fimmel, Dominic Cooper och Paula Patton i rollistan. Biopremiären blir den 11 mars 2016.

| 3 juni 2014 15:01 |