Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

10 juli 2015 | 21:45

Ben Affleck skriver och regisserar en egen "Batman"-film

Manuset skrivs just nu.
Det har ryktats ända sedan Ben Affleck fick rollen som Batman i "Batman v Superman: Dawn of Justice" och nu har ryktena bekräftats (nästan); Affleck kommer regissera en fristående "Batman"-film. Fristående på samma sätt som "Captain America" och de andra Marvel-filmerna var fristående från "The Avengers" alltså.

Förutom att regissera ska han såklart också spela huvudrollen som Läderlappen själv, och utöver det skriver han också manus tillsammans med Geoff Johns. 

Rapporten om detta, som kommer från Deadline, säger ingenting om när den här "Batman"-filmen kan tänkas komma, men det lär dröja några år då Affleck först ska regissera och spela i Dennis Lehane-adaptionen "Live by Night", och den börjar spelas in först i november i år.  Det spekuleras därför i att år 2018 är ett rimligt mål för filmen att blir klar på.

Spännande nyheter eftersom att Affleck, gång efter annan, visat att han har en fäbless för att regissera riktigt bra filmer. Oscarsstatyetten han kammade hem år 2013 för "Argo" talar sitt tydliga språk. Som vanligt när det gäller sådana här rykten gäller det att sitta still i båten tills det blir helt bekräftat från officiellt håll, DC i det här fallet, men jag tycker nog att det känns som att det ligger trovärdighet bakom detta.

Vad tror ni om en Affleck-regisserad "Batman"-film?
| 10 juli 2015 21:45 |