Spel

Skribent

Anders Eklöf

9 september 2020 | 16:06

Bekräftat: Så mycket kostar Xbox Series X

Nu har Microsoft berättat informationen som vi alla har väntat på: pris och datum för deras kommande konsol Xbox Series X.
I går kunde vi berätta att Microsoft släpper en budgetvariant av sin kommande konsol, kallad Xbox Series S, som kostar 3595 kronor. 
 
Nu vet vi även pris och datum för det kraftfullare storasyskonet Xbox Series X. I Sverige kommer den kosta 5695 kronor och släpps i butik den 10 november, enligt Xbox Sverige
 
 
Till skillnad från den svagare Xbox Series S har Series X en skivläsare och är kapabel att rita upp snyggare grafik än sitt lillasyskon. Konsolen kan visa grafik i 4K, 120 bilder i sekunden och har en hårddisk på 1 TB (vill du veta mer om vad den har under huven, tryck här). 
 
Vi vet även att Xbox Series X är bakåtkompatibel med Xbox One, Xbox 360 och Xbox samt att många stora spel ingår i deras prenumerationstjänst Xbox Game Pass (99 kronor/mån). 
 
Om du inte är redo att punga ut nästan 6000 kronor direkt erbjuder även Microsoft att du avbetalar via något som heter Xbox All Access, som innebär att du får konsolen och Game Pass för 35 dollar i månaden under två år.
 
Enligt mig är det en oerhört bra deal, då vi vet att stora kommande titlar som "Halo Infinite" ingår i tjänsten. 
 
 
Ubisoft har även berättat att "Assassin's Creed Valhalla" släpps samtidigt som konsolen, alltså den 10 november istället för den 17. 
 
Nu är det upp till Sony att berätta vad Playstation 5 kostar och när den dyker upp i butikerna. Förhoppningsvis känner de pressen från sin största konkurrent och meddelar oss snart. 
 
Vad tycker du om priserna? Vilken av konsolerna kommer du köpa? 
| 9 september 2020 16:06 |