Spel

Skribent

Anders Eklöf

23 juli 2020 | 19:17

Se de första spelsekvenserna från "Halo Infinite"

Under den direktsända Xbox Games Showcase visades gameplay från "Halo Infinite" för första gången.
För ungefär två år sedan fick vi se den första trailern från 343 Industries kommande spel "Halo Infinite" på den stora spelmässan E3 i Los Angeles. 
 
Under den direktsända presentationen Xbox Games Showcase visades spelsekvenser för första gången. 
 
 
"Halo"-serien och dess protagonist Master Chief har länge varit flaggskeppet och ansiktet utåt för Xbox-konsolerna och "Halo Infinite" verkar inte vara något undantag. Den här gången utspelar sig bataljerna i en öppen värld, till skillnad från tidigare delar som varit mer linjära. 
 
Vi får även se att Master Chief har ett nytt vapen i sin arsenal, nämligen en änterhake som han kan både dra till sig föremål med och använda för att dra sig till avsatser. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Chris Lee, chef på 343 Industries, säger till sajten IGN att vi inte ska förvänta oss något "Halo Infinite 2" i framtiden och att spelet är "början på vår plattform för framtiden". 
 
"Vi vill att Infinite ska växa med tiden, istället för att gå mellan numrerade titlar och ha all den segmentering som vi hade tidigare. Det handlar verkligen om att skapa det som en start för de kommande tio åren för franchisen och sedan bygga det vidare med våra fans och vårt community", säger han. 
 
 
Personligen får jag många vibbar från det allra första spelet i serien, "Halo: Combat Evolved", som släpptes 2001 i samband med att den första Xbox-konsolen dök upp i butikerna. 
 
"Halo Infinite" släpps någon gång under vintern 2020 till Xbox One, Xbox Series X och PC. Spelet kommer att ingå i betaltjänsten Game Pass redan så fort det släpps. 
 
Är du taggad på "Halo Infinite"?
| 23 juli 2020 19:17 |