Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

7 maj 2016 | 21:00

Bekräftat: Russell Crowe gör "Mumien"

Och han säger att filmen kommer skrämma skiten ur oss.
Igår presenterade Universal vad deras kommande "The Mummy" ska handla om (den kommer handla om en mumie) och idag kommer nästa nyhet; Russell Crowe själv bekräftar i en intervju med Collider att han de facto ska vara med i filmen. 

- Ja, jag ska göra den. Jag ska spela Dr. Henry Jekyll. Det är väldigt intressant, allt de ska hitta på med det där. Jag har snackat lite med regissören (Alex Kurtzman) några gånger. Jag har känt Tom Cruise sedan 1992, eller något sådant. När han var gift med en australiensiska så var han och jag goda vänner, men sedan när de skildes så blev jag en del av paketet som gick till Nicole Kidman.

Cruise och Crowe har ännu inte spelat tillsammans i en film, trots att båda haft långa karriärer vid det här laget.



Crowe fick också svara på frågan om han har förtroende för vad Kurtzman ska göra med projektet.

- Ja. Han förstår verkligen världen och han har jobbat en lång tid, på en hel del stora projekt. Han vet hur man får något från en idé till vita duken. Visst, jag kan tänka mig att han är skiträdd just nu, och har svårt att sova eftersom han har tio miljoner saker att tänka på. Men när vi började tala om den här idén hade jag en del saker jag undrade över, och han tog tag i dem direkt. Dessa typer av kreativa samarbetssamtal, om du kan ha dem och de funkar och man kan studsa idéer mot varandra så brukar saker kunna bli riktigt bra i slutändan. 

Avslutningsvis berättade han att inriktningen blir radikalt annorlunda gentemot Brendan Frazers familjefilmer:

- Den här är designad för att seriöst skrämma skiten ur dig.

Premiär för "The Mummy" blir den 24:e mars nästa år.
| 7 maj 2016 21:00 |