Spel

Skribent

Anders Eklöf

20 augusti 2020 | 09:57

Bekräftat: Nästa "Call of Duty" handlar om kalla kriget

Spelet "Call of Duty Black Ops: Cold War" är avslöjat med en sparsmakad trailer.
I våras bekräftade utgivarna Activision Blizzard att ett nytt spel i den populära spelserien "Call of Duty", utan någon vidare information om vad det skulle handla om eller vilka som utvecklar det. 
 
Nu vet vi att spelet heter "Call of Duty Black Ops: Cold War", vilket så klart anspelar på att det kommer handla om kalla kriget. Bakom spelet ligger utvecklarna Treyarch, som bland annat gjort de tidigare delarna i "Black Ops"-serien och "Call of Duty: World at War". 
 
 
I den väldigt sparsmakade trailern påstås det att spelet inspireras av verkliga händelser och att det kommer handla om en sovjetisk spion med kodnamnet "Perseus", som påstås ha varit inblandad i försök att sabotera USA. 
 
Den som trånar efter att få veta mer behöver dock inte vänta särskilt länge, då utvecklarna planerar att ha ett större avslöjande den 26 augusti. Där får vi troligtvis se en trailer från det faktiska spelet, förhoppningsvis ett datum och besked om vilka konsoler det släpps till. 
 
"Call of Duty"-serien är oerhört populär och "Call of Duty Black Ops: Cold War" lär inte bli något undantag. "Call of Duty: Modern Warfare" från 2019 tjänade till exempel in 600 miljoner dollar de första tre månaderna och multiplayerspelet "Call of Duty: Warzone" hade över 60 miljoner spelare redan i våras
 
För den som är sugen på lite krigande är den moderna klassikern "Call of Duty: Modern Warfare 2" gratis på PS Plus under augusti. 
 
Vad tycker du om "Call of Duty"-serien? 
| 20 augusti 2020 09:57 |