Serie

Skribent

MovieZine

1 januari 2024 | 20:00

Bekräftat: "Morran & Tobias" kommer tillbaka våren 2024

En ny serie med Johan Rheborg och Robert Gustafsson - lagom till tioårsjubileet.
Den kedjerökande Morgan och hennes vuxne son Tobias kommer snart tillbaka med nya avsnitt. I kvällens program "TV4:s nyårskarameller" bjuds det på en första smygtitt - samtidigt avslöjas att premiären blir någon gång i vår.
 
"Morran och Tobias" byter därmed kanal. Karaktärerna föddes i en humorserie på SVT redan år 2014, och firar därmed tio år i år.
 
De spelas såklart som vanligt av komikerna Johan Rheborg och Robert Gustafsson. Rheborg berättar om den udda inspirationen bakom Morran med whiskyrösten:
 
- Jag hade en dagmamma i Näsbydal. Jag var väldigt liten, men jag minns att hon tippade, kedjerökte och kunde ingenting om fotboll. Och så brände hon köttbullarna, hon stekte bara ena sidan. Och sen är det väldigt mycket jag själv. Sådär pratar jag med min katt.
 
 
Gustafsson och Rheborg har känt nu varann och arbetat ihop i över 30 år. Det började med ett jobb på en reklamfilm och fortsatte med "Killinggänget" som grundades 1991, som de båda var en del av.
 
- När man jobbat så länge så kommer man till en ny nivå vad gäller intuition, vi känner varann så väl. Vi kan improvisera mycket, säger Rheborg.
 
- Vi vet vad vi ska göra, men vi har inga skrivna repliker. Eller det har vi också, men vi håller oss inte till dem. Därför blir det mycket skratt. Iallafall för mig. Att se den här enorma kvinnan framför mig... det är svårt att inte låta bli, säger Rheborg.
 
 

Det här ska "Morran och Tobias - Pengarna eller livet" handla om

 
När vi återser Morran och Tobias så har Tobias suttit i fängelse för förskingring och är nu på väg hem för att återförenas med sin mamma. Morran har tilldelats ett nytt hus av kommunen efter att deras förra hus brann ner. Det finns ett problem bara – marken runt huset är full av miljögifter som måste saneras för att det ska bli ett hälsosamt boende.
 
Morran har fått ett saneringsbidrag som är en ansenlig summa pengar, men det finns också en tidsfrist för när saneringen måste vara genomförd.
 
Den nya serien har premiär våren 2024 på TV4. Se de första klippen i "TV4:s nyårskarameller" ikväll 20:00.
| 1 januari 2024 20:00 |