Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

3 mars 2014 | 13:01

Bekräftat: McConaughey gör inte mer "True Detective"

Nyblivne Oscarsvinnaren Matthew McConaughey har släckt de sista förhoppningarna för "True Detective"-fansen.

En säsong får räcka för skådespelaren som i natt tog hem en Oscarsstatyett för bästa skådespelare i aids-dramat "Dallas Buyers Club". Detta uppgav McConaughey i pressrummet backstage, rapporterar E! Online.

- Jag kommer inte tillbaka till säsong två. Säsong ett var slutgiltig.

Det kommer egentligen inte som en större överraskning, då det hela tiden stått klart att varje eventuell säsong ska stå på egna ben och ha en ny story och nya karaktärer. Mer förvånande är att sändande kabelkanalen HBO ännu inte offentliggjort om det blir en andra säsong.

Med "True Detective" har HBO nämligen fått något så ovanligt som en serie som både älskas av kritiker och publik OCH har bra tittarsiffror. Det suggestiva och mörka morddramat, skapat av Nic Pizzolatto, och med Woody Harrelson i den andra huvudrollen, hade den bästa TV-premiären sedan 2010 för HBO (då "Boardwalk Empire" debuterade med en rekordpublik på 4,8 miljoner), med 2,3 miljoner tittare. Tittandet har därefter successivt ökat, med - till dags dato - en topp på 2,6 miljoner förra veckan.

Även i HBO Nordic har tittandet varit en succé.

- Den är en av våra mest populära serier och har överträffat våra förväntningar, säger Christel Lindgren, PR-ansvarig för kanalen. 

Det sista avsnittet avsnittet sänds om en vecka, den 10 mars. På sociala medier, företrädesvis Twitter, pågår redan spekulationerna om vilka som borde få huvudrollerna i en säsong två, detta under hashtaggen #TrueDetectiveSeason2.

 Vilka skulle du helst se?

| 3 mars 2014 13:01 |