Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 november 2020 | 09:40

Bekräftat: Lashana Lynch är den nya 007

Tar över det ikoniska agentnumret i "No Time to Die".
Ryktet stämde: nästa 007 är en tuff, svart kvinna.
 
En ny intervju med skådespelerskan Lashana Lynch ("Captain Marvel") bekräftar att "No Time to Die" skriver historia. I den kommande Bond-filmen har James Bond (Daniel Craig) gått i pension. Därmed lämnar MI6 över agentnumret 007 till Lashana Lynchs rollfigur.

Men de första rapporterna om Lynch som 007 som kom redan förra året möttes av högljudda protester från "fans" på internet. Det ledde till att hon fick radera sina sociala medier och träffade ingen annan än sin närmaste familj under en vecka.

- Jag är bara en svart kvinna - om en annan svart kvinna hade fått rollen, hade hon fått ta emot samma attacker. Men jag får bara påminna mig själv om att en debatt pågår, och att jag är en del av något riktigt, riktigt revolutionerande, säger Lynch till Harper's Bazaar.
 
 
Hon berättar också att hon ser rollen i "No Time to Die" som ett steg i rätt riktning när det gäller att utmana gamla stereotyper:

- Jag är tacksam att jag får konfrontera dessa narrativ. Vi rör oss bort från toxisk maskulinitet och det beror på att kvinnor är öppna, krävande och gör sina röster hörda när vi ser dåligt uppförande.
 
Det är i nuläget inte klart om Lynch får fortsätta spela 007 i fler filmer. Däremot vet vi att Daniel Craig nu spelar James Bond för sista gången.
 
 
"No Time to Die" får biopremiär i april 2021.
| 5 november 2020 09:40 |