Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

26 april 2021 | 21:55

Bekräftat: "House of the Dragon" släpps på HBO Max under 2022

Prequelserien till "Game of Thrones" har officiellt dragit igång produktionen och bekräftar att vi kommer att kunna ta del av premiären redan nästa år.
Deadline rapporterar att "House of the Dragon" kommer att få premiär någon gång under 2022. Det hade tidigare spekulerats om att serien möjligtvis kunde få premiär redan i år, men med tanke på pandemi-förseningarna så vågar man nu åtminstone officiellt bekräfta att serien kommer att bli klar för premiär nästa år. 
 
Serien kommer att skapas av George R.R. Martin, vars böcker låg till grund för "Game of Thrones" och där hans bok Fire & Blood nu kommer att adapteras till "House of the Dragon". Handlingen i den nya serien kommer att utspela sig 300 år före händelserna i "Game of Thrones" och följer Targaryen-familjens tid vid makten. Martin kommer att adaptera sin bok och skriva manus tillsammans med Ryan Condal, som i sin tur även kommer att agera co-showrunner tillsammans med "Game of Thrones"-regissören Miguel Sapochnik (som även kommer att regissera flera avsnitt).
 
Paddy Considine, Olivia Cooke, Matt Smith, Emma D’Arcy, Fabien Frankel. Rhys Ifans, Steve Toussaint, Eve Best och Sonoya Mizuno är klara för huvudrollerna i "House of the Dragon". Vi har i en längre artikel tidigare gått igenom allt som är känt kring den kommande säsongen, bland annat vilka karaktärer som skådespelarna kommer att få axla under den första säsongen. 
 
Vi rapporterade även nyligen om att Netflix har bekräftat att deras populära fantasyserie "The Witcher" kommer att släppa sin andra säsong någon gång under det sista kvartalet i år. Det är oklart huruvida det har påverkat HBO:s beslut kring sin egen premiär, men med tanke på att nästan alla säsonger av "Game of Thrones" släpptes i april - så vore det inte särskilt förvånande om "House of the Dragon" kommer att göra det samma. Om det visar sig vara sant så innebär det att vi har ungefär ett års väntan kvar på den första säsongen av prequelserien. 
 

Läs också: Allt vi vet om nya "Game of Thrones"-serien

 
Kommer du att ge "House of the Dragon" en chans nästa år? Kommentera gärna nedan!
| 26 april 2021 21:55 |