Film

Skribent

Viktor Jerner

16 maj 2018 | 15:30

Dementerat: "Lando" blir inte nästa "Star Wars"-spinoff

Lucasfilm har skjutit ner hoppet om att fansens favorit får en fristående film härnäst.
Uppdatering: Lucasfilm har gått ut och dementerat den story som följer nedan. Enligt dem så har den franska journalisten missuppfattat det Kathleen Kennedy sa i deras intervju. I rättelsen skriver de att de gärna vill göra en Lando Calrissian-film i framtiden, men de tydliggör att det är felaktigt att det är den som kommer härnäst. Nedan följer den ursprungliga rapporteringen i oredigerad form. 
 
Redan när trailern till den kommande "Solo: A Star Wars Story" släpptes var det många fans som passionerat betonade att de hellre hade sett en "Lando"-film. Karaktären är fullkomligt magisk och Donald Glover, som nu tar över rollen efter Billy Dee Williams, gjorde oerhört starkt intryck med bara några minuter till förfogande. Även i en stor del av de första reaktionerna från filmens Los Angeles-premiär hyllades Glover som en av filmens allra starkaste bitar, om inte den starkaste.
 
Kathleen Kennedy, den drivande kraften bakom Lucasfilm, har hört fansens önskningar och agerar nu på dem. I en intervju med franska Premieré har hon nu bekräftat att en film om allas vår charmiga korthaj och rymdgangster står näst på tur när det gäller de spinoff-filmerna som står utanför trilogiberättandet.
 
– Självklart finns det många fler historier att berätta om Han och Chewbacca, men Lando är näst på tur, säger Kennedy. 
 
Donald Glover som Lando Calrissian i "Solo: A Star Wars Story". 
 
För mig som är ett stort fan av Donald Glover i allmänhet är det här ljuvliga nyheter. Han har just avrundat en fantastisk andra säsong av "Atlanta" och släppte nyligen den omtalade musikvideon "This is America" under sitt artistnamn Childish Gambino, så han är med all rätt hetare än någonsin tidigare. Addera sedan premiären av "Solo" som ligger runt hörnet och hans karriärsklättrande kommer nå en exponentiellt eskalerande nivå av sällan skådat slag. Med "Lando" i sikte ser det ut att fortsätta på det spåret för herr Glover.
 
Det har som bekant även ryktats om att en film om Obi-Wan Kenobi är på gång, men med det här beskedet från Kennedy känns det som att den i så fall sannolikt prioriteras ner och skjuts fram. 
 
Är du sugen på att få se mer av Lando Calrissian framöver?
| 16 maj 2018 15:30 |