RYKTE

Skribent

Mats Karlsson

11 maj 2018 | 17:00

Obi-Wan-spinoff ryktas spela in nästa vår

Kan detta verkligen vara sant? Nej, sannolikt inte.
Ända sedan Disney utannonserade planerna för ett antal spinoffs, det vill säga fristående filmer med en Star Wars-karaktär i fokus har det surrats rejält om Obi-Wan Kenobi. Ett nytt galet, men intressant rykte får rykteskvarnen att mala på med turboeffekt.
 
Det är fansajten FanthaTracks som hävdar att förarbetet med Obi-Wan-filmen har redan påbörjats och att planen är att starta inspelningarna i april 2019. De hävdar också att så snart J.J. Abrams är klar med "Episod IX" senare i år kommer arbetet och de inledande inspelningarna av "Obi-Wan"-filmen starta.
 
Det må låta bra, men än har Lucasfilm inte utannonserat någonting, inte ens nämnt något. Med såna stora tunga projekt lämnar man inget åt slumpen och allt är noga inplanerat, när och hur något ska släppas, alltifrån en stillbild till utannonsering av nya filmer.
 
Däremot ska vi inte glömma att THR rapporterade att Stephen Daldry ("Timmarna") var påtänkt för att göra film om den gamla jedimästaren, men att Lucasfilm medvetet skulle ha locket på och ha allt klart för inspelning, utan några besked om någonting är inte sannolikt. Men att det diskuteras om Obi-Wan Kenobi på Lucasfilm och att man träffar folk för att se vad det kan leda till, är mer sannolikt.
 
Just nu får vi ta denna rapport med den sedvanliga nypan med salt.
| 11 maj 2018 17:00 |