Film

Skribent

Alexander Kardelo

17 augusti 2017 | 22:10

En ”Star Wars”-spinoff om Obi-Wan Kenobi på gång

Det är ännu inte känt om Ewan McGregor kommer tillbaka i rollen.
Ryktet har gått länge. Nu bekräftar Hollywood Reporter det många fans väntat på: Obi-Wan Kenobi ska få sin egna film i ”Star Wars”-sagan.
 
Det är ingen mindre än regissören Stephen Daldry, känd för dramafilmer som ”Timmarna” och ”Billy Elliot”, som ska berätta om jedimästaren. Karaktären har tidigare spelats av Alec Guinness och Ewan McGregor - det är inte känt om den sistnämnde kommer upprepa rollen. Inte heller är något manus klart i nuläget.
 
 
Ewan McGregor kommenterade ryktet i en intervju med MovieZine i våras:
 
- Jag har sagt på det så ofta att det låter som att jag bönar och ber om att Disney ska ge mig jobb. Ja, jag skulle gärna göra rollen igen. Det måste finnas en film mellan den sista jag gjorde, och den som Alec Guinness gjorde - om inte en hel trilogi. Om det händer, så skulle jag jättegärna göra det.
 
Filmen om Obi-Wan är en av flera spin-offs som Lucasfilm planerar utöver den pågående ”Star Wars”-sagan. Efter vinterns ”Rogue One” kommer snart en film om Han Solo, i regi av Ron Howard. Andra rykten säger att Yoda och prisjägaren Boba Fett står på tur.
 
Vem vill ni se spela Obi-Wan? Och vem borde få nästa spinoff? Kommentera nedan.
| 17 augusti 2017 22:10 |