Film

Skribent

Thomas Linnaeus

17 december 2022 | 01:01

Bekräftat: Donald Glover får egen “Spider-Man”-film

Skådespelaren har fått rollen som Spindelmannens fiende Hypno-Hustler, som använder sig av discomusik för att terrorisera New York City.
Innan Andrew Garfield drog på sig de rödblå trikåerna i “The Amazing Spider-Man” ville Donald Glover ta över rollen som den mänskliga spindeln. Han blev aldrig superhjälten, men nu kommer Glover få sin egen film i “Spider-Man”-universumet.
 
The Hollywood Reporter skriver att skådespelaren kommer att medverka samt producera en film om skurken Hypno-Hustler - som är en av den mänskliga spindels mer obskyra fiender. Myles Murphy, son till ståuppkomikern Eddie Murphy, har blivit anlitad att skriva filmen.
 
Bakom masken på Hypno-Hustler har vi Antoine Delsoin, som till vardags är frontfiguren för bandet Mercy Killers. Bandets instrument använder sig av avancerad hypnosteknologi för att råna sin publik på värdesaker. Skurken gjorde entré i “Spider-Man”-universumet 1978 och är ett resultat av discofebern som rådde under tiden.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Bandet Mercy Killers med stjärnan Hypno-Hustler på scen.
 
Donald Glover har sedan sin misslyckade Twitter-kampanj ändå varit verksam i olika “Spider-Man”-projekt. 2016 hade skådespelaren en liten cameo-roll i “Spider-Man: Homecoming”, och därefter spelade han även Miles Morales i TV-serien “Ultimate Spider-Man”.
 
Sony har stora planer för “Spider-Man”-skurkarna. Förutom de bedrövliga filmatiseringarna av “Venom” och Morbius” kommer bland annat taskmörtarna Kraven the Hunter och El Muerto att få sina egna solofilmer.
 
Vi håller tummarna för att Sony lärt sig något av sina tidigare försök, och tar mer inspiration från “Joker” än sina egna superskurkfilmer i denna produktion.
| 17 december 2022 01:01 |