Serie

Skribent

Jonna Vanhatalo

17 september 2016 | 09:00

”Beat Bugs” introducerar Beatles för barnen

Det är dags att damma av The Beatles och låta våra små ta del av deras låtskatter. Ungefär så kan man sammanfatta tanken bakom Netflix senaste animerade serie ”Beat Bugs”. Vi har sett de två första avsnitten.
Att genom en tecknad följetong om insekter introducera Beatles till en helt ny generation är faktiskt en idé lika genial som, åtminstone initialt, rätt knasig. Men av resultatet så här långt att döma är genialt ordet som passar bäst in i sammanhanget och jag känner att det nog kan bli mycket bra detta. 

”Beat Bugs” följer några charmiga småkryps liv och äventyr och samtliga av de 29 avsnitten på 24 minuter vardera är inspirerade och dessutom ackompanjerade av en av Beatles många hitlåtar. Låtarna sjungs av musiker som bland andra Robbie Williams och Pink och bara det är en anledning för mig att sitta bänkad framför skärmen här hemma. 

Annars är seriens huvudsakliga målgrupp barn från 3 år uppåt och även om de absolut minsta kanske mest kommer gilla färgerna och figurerna och inte nämnvärt bry sig om vad som sjungs eller vem som sjunger det, så tror jag de några år äldre kommer vara mycket mer intresserade och säkert även efter ett tag glatt tralla med i tongångarna.

”Beat Bugs” är en hyfsat enkel men ändå snyggt animerad serie och de fina budskapen presenteras pedagogiskt men aldrig predikande. 

Det handlar om att vara vänlig, att samarbeta, att dela med sig och även om detta är något som börjar tutas in i barn väldigt tidigt från diverse olika håll, så tror jag inte de kan få höra för mycket om det. När de dessutom får höra det med härlig musik klingande i bakgrunden känns det som att det inte kan bli fel alls.


”Beat Bugs” har premiär på Netflix den 3 augusti.
| 17 september 2016 09:00 |