Film

Skribent

Alexander Kardelo

29 juni 2022 | 06:00

Baz Luhrmann klipper om "Australia" till miniserie

Storfilmen med Hugh Jackman och Nicole Kidman omarbetas till tv-serien "Faraway Downs", med streamingpremiär i vinter.
Idag har hans senaste film "Elvis" biopremiär. Samtidigt passar regissören Baz Luhrmann på att återbesöka ett av sina tidigare verk: "Australia" från 2008 ska klippas om till miniserie på sex avsnitt.
 
Den nya serien kommer bli en längre version av historien, med nyskriven musik och ett nytt slut. Deadline berättar att tre olika slut filmades för bioversionen, men publiken har bara fått se ett av dem. Serien byter också titel, så håll utkik efter "Faraway Downs" på Disney+ någon gång i vinter.
 
- Jag ville göra en episk film med "Borta med vinden"-känsla och vända upp och ner på det. Ett sätt att använda romantik och storslaget drama för att skina ljus på den australienska ursprungsbefolkningen och ett smärtsamt sår i landets historia, förklarar regissören.
 
 
I långfilmen såg vi Nicole Kidman som en engelsk aristokrat som ärver en stor boskapsranch i Australien. Hon hade inte räknat med att falla för ranchens förman, spelad av Hugh Jackman.
 
"Australia" möttes av blandad kritik vid sin premiär, men nominerades till en Oscar för Bästa kostym.
 
- Filmen "Australia" har ett eget liv, men där finns också en annan historia att berätta. En med andra lager och nyanser, och till och med andra twistar som tv-formatet låter oss utforska. Den kommer ur samma filmmaterial men "Faraway Downs" blir en annan version av "Australia" för publiken att upptäcka, säger Baz Luhrmann.
 
Tv-serien släpps på streaming i vinter. Under tiden finns filmen "Australia" att se på Disney+.
| 29 juni 2022 06:00 |