Serie

Skribent

Alexander Kardelo

10 oktober 2017 | 17:30

”Batman: The Animated Series” släpps för första gången på blu-ray

Den animerade serien om Gothams maskerade hjälte är för många den definitiva versionen av Batman.
Den animerade 90-talsserien om Batman kommer för första gången ut på blu-ray. Det bekräftade Warner Bros Animation under New York Comic Con. Någon gång ”senare under 2018” är det dags, skriver Slashfilm.

Serien sändes i 85 avsnitt mellan åren 1992 och 1995. Tim Burtons Batman-filmer hjälpte säkert till att få ut ”Batman: The Animated Series” i tv-rutan, men den fick snabbt ett eget liv och anses av många fans vara den bästa Batman-skildringen efter serietidningarna. Förutom Kevin Conroys röst som Batman gjorde Mark Hamill en oförglömlig Joker.
 
"Varför just ”Batman: The Animated Series” har nått en sådan kultstatus är inte så konstigt egentligen. Serien tog sitt underliggande material på allvar och kunde leverera vad som för många skulle komma att bli den definitiva versionen av de flesta karaktärer i Batmans universum. Med utmärkta röstskådespelare och en stil som tog det bästa från alla tidigare versioner av Batman, var resultatet enastående. Ingen live-action film har ens kommit i närheten", skrev Christian Björck på MovieZine när serien fyllde 25 år tidigare i höstas.
 
Blir ni sugna på att se om "Batman: The Animated Series"? Kommentera nedan.
| 10 oktober 2017 17:30 |