Film

Skribent

Alexander Kardelo

5 juli 2017 | 15:00

Barry Sonnenfeld ljög för att få Will Smith till ”Men in Black”

Hade Steven Spielberg och producenterna fått sin vilja igenom, skulle vi fått se helt andra skådisar i huvudrollerna.
I sommar är det 20 år sedan ”Men in Black” gick upp på bio världen över, med Will Smith och Tommy Lee Jones som hemliga agenter på jakt efter slemmiga utomjordingar.

Efter ”Independence Day” var det en av huvudrollerna som verkligen gjorde Smith till en filmstjärna, och lät honom slippa tv-rutan och ”Fresh Prince”-stämpeln. Men det kunde ha sett annorlunda ut.
 
Regissören Barry Sonnenfeld avslöjar i en intervju med Huffington Post att producenterna bakom ”Men in Black” ville se Clint Eastwood och Chris O’Donnell i huvudrollerna. Steven Spielberg var en av dem som tjatade om att sätta ”Batman Forever”-hunken i filmen.

- Spielberg sa till mig att jag måste äta middag med Chris och övertala honom om att vara med i filmen. Men jag visste att jag hellre ville ha Will Smith, så jag sa till Chris att jag inte var en särskilt bra regissör, och att han borde välja bort ”Men in Black”. Nästa dag meddelade han att han inte var intresserad.
 
 
Sedan gällde det bara att övertyga Spielberg om att hans egna förslag var rätt. Sonnenfeld flög in Will Smith med helikopter till Spielbergs sommarställe i New York, och det gjorde susen:

- Will och Steven gillade varann, så det var så jag fick Will Smith ombord, säger filmskaparen.

”Men in Black” blev 1997 års näst största film efter ”Titanic”, och fick två framgångsrika uppföljare. Man kan lugnt säga att Barry Sonnenfeld träffade rätt med sin casting.
 

Läs också: 12 andra skådespelare som kunde fått ikoniska filmroller

| 5 juli 2017 15:00 |