Serie

Skribent

Erika Jarhed

4 april 2023 | 13:30

"Euphoria"-skådisen lämnar serien: "Vill inte vara den feta vännen"

Det har spekulerats vilt om varför Barbie Ferreira inte tänker återvända i sin roll i tredje säsongen av "Euphoria". Nu har hon fått ge svar på tal.
Ingen har nog missat succéserien "Euphoria" på HBO Max som hade premiär med sin första säsong under 2019 med Zendaya i huvudrollen. Men i somras kom chockerande nyheter för alla fans - Barbie Ferreira meddelade att hon inte kommer att komma tillbaka i sin roll som Kat Hernandez i den tredje säsongen, vilket öppnade upp för spekulationer.
 
Bland annat ryktades det om att det var de kaosartade inspelningarna, som "Euphoria"-skaparen Sam Levinson orsakade, som gjorde att Ferreira ville lämna. Detta förnekade hon, men gav inte några ytterligare kommentarer kring det hela. Men nu har skådespelaren medverkat i podcasten "Armchair Expert with Dax Shepard" där hon får förklara.
 
Det visar sig att det hela handlar om ett kreativt val, då hon inte ser att hennes kroppspositiva karaktär kan utvecklas på ett bra sätt, utan att bli en kliché.

- Jag tror inte att det fanns någon plats för henne att gå vidare till. Det skulle inte ha passat in i showen. Jag vet inte om det skulle göra henne rättvisa, och jag tror att båda parter visste att jag verkligen inte ville vara den "feta bästa vännen". Jag vill inte spela det, och jag tror att de inte ville det heller.
 
Large c7dde1f793dd953f01245abc5c10887b large 458c06bd498d3c44779e6dffdaf94789 barbie
Barbie Ferreira som Kat.
 
I podcasten förnekar hon även återigen att det hela skulle handla om en konflikt med skaparen Sam Levinson. 
 
Ferreira verkar dessutom redan ha gått vidare med nya projekt, bland annat till nyversionen av den totalförbjudna skräckisen ”Faces of Death”, tillsammans med "Stranger Things"-stjärnan Dacre Montgomery. 
 
HBO har förnyat "Euphoria" med en tredje säsong, men ännu har det inte tillkännagivits när den kommer. I och med skådespelarnas späckade schema och seriens ofta långa produktionstid kan vi nog förvänta oss att den inte dyker upp förrän tidigast 2024.
| 4 april 2023 13:30 |