Film

Skribent

Tobias Andersson

17 mars 2023 | 14:00

”Stranger Things”-stjärna i remake av totalförbjuden skräckis

Dacre Montgomery (”Stranger Things”) och Barbie Ferreira (”Euphoria”)  hoppar på nyversionen av ökända ”Faces of Death”, en kontroversiell film som blev totalförbjuden i otaligt många länder.
Har du hört talas om den chockerande rysaren ”Faces of Death”? Det blev fullt ståhej när den släpptes i slutet av 70-talet och ansågs vara så brutal att censursaxen inte räckte till – den blev nämligen totalförbjuden i över 40 länder när den begav sig.
 
Likt ”Cannibal Holocaust” bildades det mycket myter kring filmen om vad som var verklighet och fiktion.
 
Anledningen var för att skådespelarnas iscensatta dödsfall (med blodiga specialeffekter) filmades med gryning handkamera i dokumentäraktig stil, tänk dig typ dåtidens found footage långt innan ”The Blair Witch Project” och ”Paranormal Activity” ens var påtänkta.
 
Barbie Ferreira gör sig redo att se döden i vitögat i "Faces of Death".
 
En remake är nu alltså på gång med Dacre Montgomery och Barbie Ferreira i rollerna, skådisar från ssuccéserierna ”Stranger Things” samt ”Euphoria”, rapporterar The Hollywood Reporter. Tillsammans med regissörsduon Isa Mazzei och Daniel Goldhaber (som gjorde Netflix-rysaren ”Cam”) ska de ta ”Faces of Death” in i modern tid.
 
Bild ur totalförbjudna "Faces of Death" (1978)
 
– ”Faces of Death” var ett av de första virala videobanden, och vi är så lyckliga att vi kan använda det som en startpunkt för denna utforskning av cykler av våld och hur de förevigas på nätet", sa Mazzei och Goldhaber till The Hollywood Reporter.
 
Likt alla andra skräcksuccéer mynnade även ”Faces of Death” ut i massvis med uppföljare. Om denna remake blir en publikframgång ska vi nog räkna med ännu en ny, lång filmfranchise.
| 17 mars 2023 14:00 |