Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

21 oktober 2023 | 19:00

Barbara Broccoli om James Bonds framtid: "Modernisering är nödvändigt"

När Daniel Craig tog farväl av James Bond för ett par år sedan lämnades vi med en hel del frågor om filmseriens framtid, frågor som vi ännu inte fått svar på.
Att döma av The Guardians nya intervju med producenten Barbara Broccoli så lär det dröja ett tag till innan "No Time to Die" får sin uppföljare.
 
Faktum är att de inte ens har påbörjat arbetet med att modernisera James Bond och hans värld, vilket också innebär att alla spekulationer om vem som tar över rollen fortsätter vara lösa spekulationer ett tag till
 
Moderniseringen, menar Broccoli, är lika nödvändig nu som alltid när en ny skådespelare tar över rollen. Och det har trots allt gått 20 år sedan Daniel Craig gjorde James Bond till sin.
 
- Jag tänker på “GoldenEye” när alla sa “det kalla kriget är över, Berlinmuren har fallit, Bond är död, ingen behöver Bond, hela världen har fred och det finns inga skurkar”. Gosse, hade de fel!
 
Med Daniel Craig ville de fokusera på en hjälte för 2000-talet.
 
- Daniel gav oss förmågan att gräva i karaktärens känslomässiga tillvaro, och världen var redo för det. De här filmerna reflekterar tiderna de spelas in i. Att förnya inför nästa kapitel är ett stort, stort arbete och vi har inte ens börjat med det ännu.
 
Vi ska heller inte hoppas på några Bond-relaterade TV-serier, trots samarbetet med Amazon och Prime Video. Broccoli och studions fokus ligger fortfarande helt och hållet på långfilmerna.
 
Ingen regel utan undantag, även om det är ett litet sådant. Intervjun med Guardian skedde med anledning av “007: Road to a Million”, Prime Videos kommande realityserie där deltagarna ska resa jorden runt och utföra Bond-inspirerade utmaningar. Barbara Broccoli och hennes medproducent, tillika halvbror, Michael G. Wilson har varit inblandade i realityseriens rollsättning.
 
“007: Road to a Million” släpps på Prime Video den 10 november. När Bondfilm 26 släpps, ja, det får vi fråga stjärnorna om.
 
| 21 oktober 2023 19:00 |