Serie

Skribent

Alexander Kardelo

22 oktober 2016 | 12:00

Därför blir det bara kvinnliga regissörer i ”Jessica Jones” säsong 2

2017 är Krysten Ritter tillbaka i rollen som New Yorks motvilliga hjälte.
Det blir bara kvinnliga regissörer bakom kameran när ”Jessica Jones” återvänder för en andra säsong. Det berättade seriens showrunner Melissa Rosenberg under en panel i Hollywood.

Rosenbergs val är ett välkommet ställningstagande i ett mansdominerat Hollywood. För en serie med så mycket ”girl power” är det nästan konstigt att det inte skedde från början: i första säsongen regisserades fyra avsnitt av kvinnor.

Rosenberg har tidigare sagt att branschen måste bli bättre på att sätta kvinnor i jobb bakom kulisserna på tv:

- Om du är en verksam kvinna med tillräckligt av credits att få jobb på en Netflix-serie, är du en av 10-20 kvinnor. Så lösningen är att ge fler chansen att få in en fot, att träna upp dem och att behålla dem i den världen och i den branschen. Det är utmaningen vi står inför. Vi brinner verkligen för det och jag är stolt över att säga att Netflix också gör det.

Av ”Daredevils” 26 avsnitt har 25 regisserats av män. Första säsongen ”Luke Cage” hade bara snubbar i registolen. Bara för att jämföra med två andra Marvelserier på Netflix. 

Vilka regissörerna blir i ”Jessica Jones” säsong 2 återstår att se. Planen är att filma den nya säsongen efter att "The Defenders" spelas in i november, med planerad premiär under 2017.

Läs MovieZines recension av "Jessica Jones"...

| 22 oktober 2016 12:00 |