Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 november 2023 | 09:00

"Baksmällan 4"? Bradley Cooper skulle inte banga för en återställare

"Jag skulle tacka ja till filmen på direkten."
14 år gamla "Baksmällan" blev startskottet för en galen trilogi, där Bradley Cooper och grabbtrion fick uppleva några dagars huvudvärk och ångest. Ettan belönades med en Golden Globe och filmerna har tillsammans spelat in nära 1,5 miljarder dollar på bio. En enorm succé, speciellt för komedigenren.
 
Nu har de dock fått återhämta sig sedan den sista filmen kom 2013. Bradley Coopers karriär tog fart med hyllade titlar som "A Star is Born" och nu "Maestro" - två filmer som också gav honom chansen att bevisa sig som regissör.
 
Men betyder det att han är "färdig med att ha kul"? Frågan dök upp i en podcast nyligen, och Cooper försäkrar om att han skulle kasta sig ut i en ny spritdränkt natt om han fick chansen:
 
- Ja, jag skulle göra en ny "Baksmällan". Jag skulle förmodligen göra "Baksmällan 4" på direkten, bara för att jag älskar Todd, jag älskar Zach, jag älskar Ed så mycket, så antagligen ja.
 
 
Men det finns en liten hake innan trion Cooper, Helms och Galifianakis kan återförenas, och det är regissören Todd Phillips - numera känd för mer seriösa filmer som "Joker".
 
- Jag tror inte att Todd någonsin kommer göra en till, tillägger Bradley Cooper.
 
Så ha inte för höga förhoppningar på nya "Baksmällan"-filmer. Fast vem vet? Det här kan bli en franchise som plötsligt återuppstår när grabbgänget blivit gubbar. Cooper är närmast aktuell med Oscarstippade dramat "Maestro", på Netflix 20 december - i en betydligt mer sober roll än "Baksmällan"-Phil.
| 27 november 2023 09:00 |