video

Skribent

Alexander Kardelo

3 april 2024 | 12:45

"Holy shit!" Dev Patels råa regidebut hyllas av Jordan Peele

Häng med bakom kulisserna på fartfyllda actionthrillern "Monkey Man".
Den brittiske skådespelaren Dev Patel, 33, har imponerat på oss i en lång rad filmer genom åren. Efter genombrottet i "Slumdog Millionaire" (2008) har vi haft nöjet att följa hans karriär genom "Lion" (2016) och "The Green Knight" (2021).
 
I år provar han på inte mindre än två nya roller: som actionhjälte och som regissör. Detta med det egna projektet "Monkey Man", en våldsam hämndrulle som även låter Patel komma i kontakt med sitt indiska arv.
 
Inför den svenska biopremiären på fredag bjuder Universal Pictures oss på en bakom-kulisserna-titt på den intensiva actionthrillern där "blod, svett, tårar och brutna ben" utlovas. Samtidigt får Dev Patel starkt beröm av filmskaparen Jordan Peele, själv känd för briljanta genrefilmer som "Get Out" och "Nope":
 
- Dev Patels regidebut är en av de bästa som jag har sett. Våldet och actionscenerna är så verklighetstrogna och hans prestation är - "holy shit!" Det här hade jag aldrig kunnat göra själv.
 
Man kan ju tycka att Peele är en aning partisk - han har producerat "Monkey Man". Men litar du inte på honom så tro vår recensent som delade ut en stark 4:a i betyg!
 
Det här actionspäckade kalaset får svensk biopremiär nu på fredag, 5 april. Se det exklusiva klippet nedan:
 
| 3 april 2024 12:45 |