Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

29 november 2016 | 10:05

Avslöjat: En speciell karaktär har gömts i nästan alla "Harry Potter"-filmer

Vad som började som ett påskägg växte till... ett större påskägg.
The Daily Prophet, vilken tidning! Rörliga bilder, fantasifulla rubriker, och en vägran att inse att Voldemort var tillbaka. I filmerna (och böckerna) får Harry och gänget reda på mycket matnyttig information från trollkarlsvärldens stora nyhetspublikation, och en designstudio vid namn MinaLima fick ansvaret för att ta fram de olika artiklarna till tidningen. Självklart kunde de inte hålla sig borta från att lägga in diverse påskägg här och där (som "Mer häxor på arbetsplatserna!"), och just ett sådant blev till sist en stående följetång genom hela filmserien, som nu dessutom även är med i "Fantastiska vidunder och var man hittar dem". Nämligen "The Ginger Witch" och hennes kriminella äventyr.

Första gången vi får höra talas om henne (alltså kronologiskt) är i "Fantastiska vidunder), då hon tydligen är under utredning:



Senare i samma film (fast i tidningen The New York Ghost) går att läsa om henne igen. Hon har tydligen snott peruker:



I "Harry Potter och fången från Azkaban" har hon varit inblandad i något slags lurendrejeri mot Bertie Botts:



I "Harry Potter och den flammande bägaren" har hon lyckats krascha en mugglarfotbolls-match:



Och i samma film har "The Crazy Ginger Witch" också varit inblandad i att två grisar tydligen stört flygtrafiken:



Lagom till "Harry Potter och Fenixorden" hade Ginger Witch blivit tillräckligt känd för att hamna på förstasidan i The Daily Prophet:



Därefter försvinner hon från de lite mer respekterade tidningarnas sidor, och dyker istället upp i den mer tvivelaktiga The Quibbler, som Luna Lovegoods pappa driver. Hennes brott verkar till sist ha hunnit ikapp henne, då hon arresteras i Brasilien:

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Varpå hon skickas till Azkaban:

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Men legenden om The Ginger Witch får ändå ett lyckligt slut, då det sista vi hör (ser?) om henne är att hon blivit frisläppt ur det hemska trollkarlsfängelset:



Och vem vet, hon kanske fortfarande finns därute någonstans, redo för "bus". Håll utkik efter henne när "Fantastiska vidunder 2" får premiär år 2018.
| 29 november 2016 10:05 |