Film

Skribent

Alexander Dunerfors

11 mars 2012 | 16:01

"Avengers" kan få en nedtonad uppföljare

Regissören Joss Whedon tror inte på att göra "The Avengers 2" större och häftigare än den första.

Förväntningarna är skyhöga när kultförklarade fanboy-regissören Joss Whedon samlar ihop några av Marvels coolaste hjältar i sommaräventyret "The Avengers". Konstigt vore det om det inte redan planerades för en uppföljare. Men glöm den gamla regeln om att allt måste bli större, dyrare och coolare - enligt Whedon ska "The Avengers 2" bli raka motsatsen.

- Vi ska inte försöka överträffa ettan. Den kommer att bli en mindre film, mer personlig och mer smärtfylld, säger regissören till SFX.

- Vi tittar på vad som ska hända härnäst för våra karaktärer. Vi vill inte bara upprepa det som verkade gå hem första gången. Det måste kännas fräscht och nytt igen.

Den 27 april har "The Avengers" svensk biopremiär, en hel vecka innan USA. Vad har vi att vänta av våra superhjältar där, Joss Whedon?

- Jag vill veta vad som får igång dem, vad deras svagheter är, vad som får dem att slåss - och slutligen, vad som gör dem fantastiska. Jag går på bio för att se hjältar definiera sig själva, om det så är genom actionscener eller härligt överdrivna tal.

| 11 mars 2012 16:01 |