Film

Skribent

Mats Karlsson

21 mars 2018 | 20:30

"Avengers: Infinity War"-teamet suktar efter Oscars

Manusförfattarna Stephen McFeely och Christopher Markus tycker att det är på tiden att filmerna tas på allvar av Oscarsakademien.
Oscarsgalan är en väldigt speciell tillställning, där många i filmbranschen kämpar förgäves. Några som har tröttnat på Oscarsakademiens inställning är manusförfattarna till "Avengers: Infinity War", Stephen McFeely och Christopher Markus.
 
- "Sagan om Ringen", stora episka filmhändelser, eller hur? Det är tre filmer! Det här är 23 filmer (Marvel Studios filmantal)! När ska någon ge Kevin Feige (Irving G.) Thalberg-priset. Han har ju gjort om hela Hollywood, säger Stephen McFeely till Screen Rant.
 
- “Sagan om konungens återkomst" är varken sämre eller bättre än de andra två. Den fick flera Oscars. Ärligt talat, om man går tillbaka och kollar på det tänker man: Gav ni verkligen den Oscars? De kanske hade extra Oscars det året, säger Christopher Markus.
 
Manusförfattarnas frustration är väldigt påtaglig och deras kommentarer kommer säkerligen dela uppfattningarna hos filmälskarna. Även om deras argument inte får några poäng öppnar de upp en gammal diskussion, när kommer Oscarsakademien att bredda sig?
 
Huruvida "Avengers: Infinity War" förtjänar några Oscars får var och en ta ställning till den 25 april, när filmen får biopremiär.
 
Vad tycker ni? Förtjänar superhjältefilmerna att bli omnämnda mer i Oscarsracet?
| 21 mars 2018 20:30 |