EXKLUSIVT

Skribent

Alexander Kardelo

18 april 2018 | 21:00

Stjärnorna i ”Avengers: Infinity War” pratar om Marvels största film hittills

”Jag blev blown away”, säger Paul Bettany som sett delar ur vårens superhemliga blockbuster.
Den första regeln för medverkande i ”Avengers: Infinity War” verkar vara: prata inte om ”Infinity War”. När jag träffade några av skådespelarna ur årets stora superhjältefilm visade det sig snabbt att de inte kan avslöja några som helst snaskiga detaljer. Inte för att de inte får, mest för att de inte själva vet något om filmen.

Tom Hiddleston förklarar:

- Jag har inte fått se något. Vi var bara där för scenerna vi själva medverkar i. Men jag kan säga detta: glädjen, nöjet och dramat i filmen kommer från att alla karaktärer man känner samlas tillsammans för första gången. Vad händer när karaktärer från ”Civil War” introduceras för karaktärer från ”Black Panther”, och Guardians är plötsligt med i mixen… Det är, för mig som varit en del av Marvels universum så länge, det mest spännande.
 
 
Elizabeth Olsen och Paul Bettany spelar Scarlet Witch och Vision. De två superhjältarna har kärat ner sig i varann, och är nu på flykt undan lagen.

- Det är knepigt för superhjältar att vara förälskade, och samtidigt på flykt. Vi försöker bara leva ett normalt liv. Det är svårt när man är lila, och en häxa, berättar Bettany för MovieZine.
 
I vår är det tio år sedan första ”Iron Man” blev starten på Marvels filmiska universum. Till och med ”Black Panther” har vi fått se arton filmer i den här episka filmserien. Jag frågade Elizabeth Olsen vad som gör den nittonde annorlunda.

- ”Infinity War” är såklart den största filmen, men vad som gör den unik och speciell är hur dessa olika världar smälter samman. Alla filmerna, även inom sina separata franchiser, har sin egna ton. Mellan ”Black Panther”, ”Thor”, ”Captain America” och ”Iron Man” har vi så många vackra karaktärer, humor och drama, allt ska nu mixas samman i en film. Jag är väldigt nyfiken på att se hur det fungerar och hur alla kompletterar varann, säger Olsen.
 
 
Hur har filmerna blivit så populära?

- Jag tror det är för att de är gjorda av fans. Kevin Feige är ett fan, han gör de här filmerna för att han älskar dem. Man känner verkligen det. Utöver den ekonomiska vinningen finns där en äkta kärlek för karaktärerna och deras historier. Fansen kan känna att de är i trygga händer, svarar Paul Bettany.

- Och det är välgjorda filmer. Den tekniska kunskapen hos alla som är inblandade, från kameramannen till ljuskillen och våra två regissörer, deras kunskap är otrolig. Det här är en otrolig film. Det lilla jag har sett… Jag blev ”blown away”.
 
 
Skådespelarna tiger som muren om ”Infinity War”, så jag ber istället Sebastian Stan (Bucky Barnes) att välja en favoritfilm ur Marvels universum.

- Tufft… Jag gillar bitar från alla. Men första ”Iron Man”, första ”Guardians of the Galaxy”, ”Black Panther” och den senaste ”Thor” är definitivt några av mina favoriter. De visar också hur olika de alla är tonmässigt.

Men även Marvel-stjärnor har sina brister. Letitia Wright, som slog igenom som Shuri i ”Black Panther”, erkänner att hon sett långt ifrån alla filmerna i MCU.

- Jag har lite att ta ikapp. Men jag gillade ”Spider-Man Homecoming”! Den var ”dope”.

Om någon av dem kommer tillbaka i ”Avengers 4” nästa år, kan de förstås inte svara på. Men Hiddleston lovar:

- Det kommer att finnas några Avengers i ”Avengers 4”.
 
 
"Avengers: Infinity War" får svensk biopremiär onsdagen den 25 april.
| 18 april 2018 21:00 |