Film

Skribent

MovieZine

28 april 2019 | 18:15

”Avengers: Endgame” har redan spelat in över en miljard dollar

Marvel Studios superhjältefilm krossar alla tänkbara rekord första helgen.
Till ingens förvåning är MCU:s bombastiska actionäventyr den mest sedda filmen i världen just nu. ”Avengers: Endgame” överträffar alla högt ställda prognoser och förväntningar, och har redan spelat in sanslösa 1,209 miljarder dollar på bara fem dagar.

Det blev 350 miljoner dollar från USA och 859 miljoner i resten av världen (varav Kina står för 329 miljoner dollar), berättar Disney i ett pressmeddelande. Ingen annan film i världshistorien har spelat in så mycket under sin premiärhelg, eller nått miljarden så snabbt. Det tog exempelvis "Avengers: Infinity War" elva dagar att nå en miljard dollar.
 
 
Biografer har rensat sina scheman för att få in så många visningar som möjligt, och den tre timmar långa speltiden (eller den extra dyra biobiljetten) verkar inte avskräcka fans. Därmed har "Avengers: Endgame" redan passerat "Captain Marvel" som årets mest inkomstbringande film och blir svår, om inte omöjlig, att slå.

Nu är den stora frågan: är detta filmen som petar ner "Avatar" från tronen? James Camerons sci-fi-rulle har sedan 2009 rekordet som den mest framgångsrika filmen genom tiderna, med intäkter på över 2,7 miljarder dollar. "Avengers: Endgame" är snart halvvägs där.
 
| 28 april 2019 18:15 |